Diane Hanskamp

Diane Hanskamp

Mijn naam is Diane Hanskamp.

In juli 2017 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de HAN in Nijmegen.

Oorspronkelijk kom ik uit Heelsum, een klein dorpje in de buurt van Arnhem, maar sinds 2016 woon ik samen met mijn man in het mooie Zelhem. Eind 2017 is daar onze lieve dochter geboren.

In het dagelijks leven houdt ik ervan om lekker te koken, creatief bezig te zijn en zwem ik eens per week bij de Brink. Als het droog is maak ik graag wandelingen met mijn dochter, even langs de bakker, of even het bos in.

Ik ben mijn opleiding begonnen met de gedachte om in Afrika ontwikkelingshulp te gaan doen op het gebied van voeding, maar gaandeweg kwam ik erachter dat dat niet binnen mijn kunnen lag. Ik ontwikkelde de passie om juist voor de mens dichtbij, één op één of voor groepen, mijn kennis en inlevingsvermogen te gebruiken om te helpen de vragen te beantwoorden die leven op het gebied van voeding. Want voeding, daar kan je niet omheen! Het is iets wat we dagelijks nodig hebben! Daarom vind ik het zo belangrijk om mensen een positieve kijk te geven op voeding en zo stap voor stap te werken aan een goed patroon.

In mijn opleiding zijn allerlei doelgroepen voorbij gekomen.
Het kind, de oudere, de persoon met overgewicht of juist ondergewicht en de mensen met een niet-Nederlandse cultuur. En deze diversiteit is juist zo leuk!

Tijdens mijn opleiding heb ik diverse voorlichtingen gegeven, zoals aan een basisschoolklas, aan een groep in een bejaardentehuis en aan sporters.