Tortilla’s met rundvlees
Recept: Tortilla’s met rundvlees
Voor 2 personen:
- 1 runderrib- of bieflap (~ 150 gram)
- Olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 4 tomaten, fijngehakt
- ½ tl gedroogde oregano
- ½ tl gedroogde tijm
- 1 groene jalapenopeper, zaad verwijderd, fijngehakt
- 1 el tomatenpuree
- 4 kleine (gemiddeld) volkoren wraps
- 1 krop (of zak 200 gram) romaine sla, fijngesneden
- 6-8 radijsjes, in dunne plakjes
- 50 gram feta
- Zwarte peper
Bereidingswijze:
- Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg het rundvlees toe, zet het vuur laag en laat het vlees 30 min zachtjes koken, tot het gaar is. Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen.
- Verhit ondertussen de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze 6 min onder af en toe roeren, tot de ui mooi goudbruin is. Voeg de tomaten, oregano, tijm, groene jalapenopeper en tomatenpuree toe en breng alles op smaak met peper. Ze het vuur laag, dek de pan af en laat alles 20 min stoven. Verwijder dan de deksel en laat het mengsel onder af en toe roeren nog 10 min sudderen, tot de saus dik is.
- Trek het gekookte rundvlees uit elkaar in draadjes en doe het in de pan met tomatensaus. Roer goed, zet het vuur middelhoog en warm het geheel 3-4 min goed door
- Schep een flinke eetlepel vlees in het midden van de volkoren wraps, strooi er wat sla, radijs en feta over. Eet smakelijk!
Bij trek kun je er natuurlijk altijd extra groenten aan toevoegen of nog een extra volkoren wrap vullen.
Voedingswaarde recept voor 2 pers.
Energie: 946 kcal
Eiwit: 61 gram
Koolhydraten: 87 gram
Vetten: 36 gram
Vezels: 22 gram
Bron: Mighty Spice kookboek
(het recept aangepast, zodat deze ‘gezonder en calorie-armer is geworden)