Rode Bietensoep

Rode Bietensoep

Recept: Rode Bietensoep                                                              

Aantal personen: 2    Tijd: 30 min

 

Ingrediënten

1 prei

1 pak voorgekookte rode bieten (400-500 gram)

1 citroen

2 peren

150-200 gram runderreepjes

2 eetlepels pompoenpitten (30 gram)

Olijfolie, peper

1 klein blokje groentebouillon (minder zout)

500 ml water

6 eetlepels halfvolle yoghurt

Bijgerecht keuze uit: volkorenbrood of aardappels of gnocchi.

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de prei in de lengte door en snijd het wit en groen apart van elkaar in reepjes. Snij de rode bieten in blokjes. Kook 500 ml water in een waterkoker.
  2. Verwijder het klokhuis en snij de peren in blokjes. Rasp de citroenschil fijn en pers de citroen uit.
  3. Doe de olie in een koekenpan. Bak de witte preiringen en de peer ca. 2 min en voeg de gesneden bieten, het gekookte water en het bouillonblokje toe. Kook de soep 6-7 min en pureer glas met een staafmixer. Breng op smaak met peper en citroensap.
  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Braad de runderreepjes in 2-4 min stevig aan. Neem de pan van het vuur en breng het vlees op smaak met citroenrasp en peper. Schep de soep in kommen, garneer met een halfvolle yoghurt en runderreepjes. Bestrooi met pompoenpitten. De soep is klaar!
  5. Bijgerecht: Gnocchi: max. 150 gram p.p. Gekookte aardappels/puree/gebakken: 150-200 gram p.p. Volkorenbrood: max. 2 sneden p.p.

 

Tip: Kies voor groentebouillon met minder zout.  (maggi, damhert, lowsalt)

Tip: De groene prei kun je bakken en toevoegen aan de gnocchi of de aardappels. Je kunt het ook even bakken en toevoegen aan de soep voor wat extra groenten.

 

Voedingswaarde per persoon (soep)

Energie: 470 calorieën, Koolhydraten: 27 gram, Vet: 18 gram, Verzadigd Vet: 6 gram, Eiwitten: 43 gram, Vezels: 10 gram, Zout: 1 gram.