Recept Kipgoulash

Recept Kipgoulash

Aantal personen: 2

Tijd: 15-30 min

Ingrediënten

–        1 ui

–        1 rode paprika (of meer)

Kipgoulash

–        400 gram vastkokende aardappelen

–        200 gram kipfilet

–        400 gram sperziebonen

–        2 eetlepels vloeibare margarine

–        1 eetlepel goulashkruiden zonder zout

–        ¼ bouillontablet met minder zout

–        2 eetlepels magere Griekse yoghurt

Bereiding

  1. Maak de ui en de paprika schoon.
  2. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes
  4. Snijd de kipfilet in blokjes
  5. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
  6. Verwarm de margarine en bak de kip en de ui in enkele minuten graag.
  7. Bak de goulashkruiden kort mee.
  8. Voeg de paprikablokjes, de aardappelblokjes, 200 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook het gerecht in ca. 10 minuten gaar.
  9. Schep er aan tafel een lepel yoghurt op en geef de sperziebonen er bij.

 

Goulashkruiden: 2 eetlepels paprikapoeder, 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel uienpoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), ½ theelepel karwijzaad (kummel), ½ theelepel gemalen laurier, 1 theelepel gemalen mosterdzaad, 1 theelepel gemalen tijm.

TIP: dekruidenbaron.nl heeft kruidenmengsels ook zonder zout. Tevens kun je hier ook redelijk goedkoop kruiden/specerijen bestellen.

 

Voedingswaarde per persoon Recept
Energie 425 kcal
Vet 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 45 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 30 gram
Zout 0,2 gram