Recept Kipgoulash
Aantal personen: 2
Tijd: 15-30 min
Ingrediënten
– 1 ui
– 1 rode paprika (of meer)
– 400 gram vastkokende aardappelen
– 200 gram kipfilet
– 400 gram sperziebonen
– 2 eetlepels vloeibare margarine
– 1 eetlepel goulashkruiden zonder zout
– ¼ bouillontablet met minder zout
– 2 eetlepels magere Griekse yoghurt
Bereiding
- Maak de ui en de paprika schoon.
- Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes
- Snijd de kipfilet in blokjes
- Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
- Verwarm de margarine en bak de kip en de ui in enkele minuten graag.
- Bak de goulashkruiden kort mee.
- Voeg de paprikablokjes, de aardappelblokjes, 200 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook het gerecht in ca. 10 minuten gaar.
- Schep er aan tafel een lepel yoghurt op en geef de sperziebonen er bij.
Goulashkruiden: 2 eetlepels paprikapoeder, 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel uienpoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), ½ theelepel karwijzaad (kummel), ½ theelepel gemalen laurier, 1 theelepel gemalen mosterdzaad, 1 theelepel gemalen tijm.
TIP: dekruidenbaron.nl heeft kruidenmengsels ook zonder zout. Tevens kun je hier ook redelijk goedkoop kruiden/specerijen bestellen.
Voedingswaarde per persoon | Recept |
Energie | 425 kcal |
Vet | 10 gram |
Waarvan verzadigd vet | 2 gram |
Koolhydraten | 45 gram |
Waarvan suikers | 6 gram |
Vezels | 10 gram |
Eiwit | 30 gram |
Zout | 0,2 gram |