Recept: Aloo Gobi 2.0

Recept: Aloo Gobi 2.0

Recept: Aloo gobi 2.0                                                                                                         

Aantal personen: 2

Tijd: 30-40 min

Ingrediënten

–          1 bloemkool

–          kruimige aardappelen (400 gram)

–          2 tomaten

–          1 teen knoflook

–          1 blikje tomatenpuree (70 gram)

–          2 eetlepels Garam masala

–          1 stengel citroengras

–          2-3 eetlepels olijfolie

–          Peper (evt. zout)

–          evt. verse koriander (na smaak)

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden, zet de gril aan. Snijd de bloemkool in roosjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Verdeel dit over een bakplaat met bakpapier. Meng de kruiden (garam masala) met de olie en verdeel dit over de aardappels/bloemkool. Rooster dit ong. 18 min, tot de bloemkool goudbruine randjes heeft.
  2. Kneus het citroengras met de platte kant van je mes. Hak de tomaten grof, pel en snijd de knoflook. Verhit een koekenpan met olie en bak de knoflook ca. 1 min. Voeg het citroengras, de tomaat, tomatenpuree, 200 ml water toe. Breng aan de kook, draai het vuur lager en dek de pan af. Kook 8-10 min.
  3. Voeg de geroosterde groenten toe en kook 5-7 min zonder deksel. Voeg evt. wat water toe als de aloo ghobi te droog wordt. Proef of je nog peper wil toevoegen. Serveer evt. met koriander.

 

Tip: Aan dit gerecht kun je natuurlijk zelf vlees, vis, gevogelte aan toevoegen. Kip kun je er bijvoorbeeld gemakkelijk bij door mengen.

Garam masala mix: 4 delen gemalen koriander, 1 deel gemalen kruidnagel, 1 deel kaneel, 2 delen gemalen zwarte peper, ½ deel gemalen nootmuskaat, 2 delen gemalen komijnzaad, 2 delen gemalen kardemom.

(als mix vaak ook wel verkrijgbaar in de supermarkt/internet)

 

Voedingswaarde per persoon

Energie: 330 calorieën, Koolhydraten: 43 gram, Vet: 12 gram, Verzadigd Vet: 1,5 gram, Eiwitten: 10 gram, Vezels: 11 gram, Zout: 0,5 gram

Recept ook te vinden op: https://www.facebook.com/Nieuweten

Aloo Gobi 2.0