Nasi Goreng
Recept: Nasi Goreng (zonder pakjes)
Aantal personen: 2
Tijd: 20-30 min
Ingrediënten
100 gram zilvervliesrijst
1 kipfilet (150-200 gram)
2 eieren
2 grote wortels
2-3 paprika’s
½ courgette
8 champignons
1 ui
2 knoflookteen
2 theelepel sambal oelek
1 scheutje ketjap manis
1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
1. Snij de kip in reepjes. Snij de groenten in blokjes. Snipper de ui en hak het knoflookteentje fijn.
2. Klop het ei los in een kommetje. Vergeet niet de rijst te koken volgens de verpakking.
3. Verhit de olie in een pan. Fruit de ui, knoflook en sambal kort. Voeg de kip toe en braad deze snel rondom bruin. Voeg de groenten toe en laat deze gaar worden. Giet het scheutje ketjap erbij.
4. Schuif de groenten opzij en giet het ei bij in de pan. Roer tot het ei begint te stollen. Voeg de rijst toe en laat alles nog even goed warm worden. Klaar!
Tip: Wil je het nog smakelijker maken? Dan kun je de kruiden ketoembar, djintan en laos toevoegen.
Let op: Let bij het gebruik van sambal en ketjap goed op de hoeveelheid. Deze producten bevatten namelijk ‘veel’ zout.
Voedingswaarde per persoon
Energie: 557 calorieën, Koolhydraten: 72 gram, Vet: 14 gram, Verzadigd Vet: 5 gram, Eiwitten: 31 gram, Vezels: 10 gram, Zout: ~ 1 gram.