Linzensoep
Receptenkaart Linzensoep
Aantal personen: 2-3
Tijd: 20 min
Ingrediënten
– 1 ui
– 1 winterwortel
– 1 stengel bleekselderij (dun snijden)
– 3-4 knoflooktenen
– 3 eetlepels tomatenpuree
– 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
– 1 blikje (200 gram) linzen
– ½ blokje groentebouillon (minder zout)
– 150-200 gram boerenkool
– 2 theelepels komijn
– 2 theelepels korianderzaad gemalen
– 2 theelepels gemberpoeder
– Olijfolie
Bereidingswijze
- Verhit de olie op matig vuur in een diepe koekenpan met dikke bodem. Schep hierin de ui, wortel en bleekselderij 3-4 min om. Voeg de knoflook, specerijen en tomatenpuree toe en schep nog 2-3 min om tot de aroma’s vrijkomen.
- Voeg de tomatenblokjes, linzen, bouillonblokje en 750 ml water toe. Breng aan de kook draai het vuur laag en laat de soep 6-8 min trekken.
- Schep de boerenkool erdoor en laat in 1-2 min slinken. Neem van het vuur en schep in kommen.
- Rooster er een sneetje volkorenbrood bij.
Let op: in producten uit blik als tomatenpuree, tomatenblokjes en linzen zit nog extra zout toegevoegd. Je kunt er ook voor kiezen om verse of gedroogde (linzen) te gebruiken. Kies bij bouillon/puree voor de producten met minder zout (natrium). |
Voedingswaarde per persoon
Energie: 410 calorieën, Koolhydraten: 47 gram, Vet: 5 gram, Verzadigd Vet: 0,9 gram, Eiwitten: 18 gram, Vezels: 15 gram, Zout: < 1 gram
Recept ook te vinden op: https://www.facebook.com/Nieuweten