Linzensoep

Linzensoep

Receptenkaart Linzensoep                                                                        

Aantal personen: 2-3

Tijd: 20 min

Ingrediënten

–          1 ui

–          1 winterwortel

–          1 stengel bleekselderij (dun snijden)

–          3-4 knoflooktenen

–          3 eetlepels tomatenpuree

–          1 blik (400 gram) tomatenblokjes

–          1 blikje (200 gram) linzen

–           ½ blokje groentebouillon (minder zout)

–          150-200 gram boerenkool

–          2 theelepels komijn

–          2 theelepels korianderzaad  gemalen

–          2 theelepels gemberpoeder

–          Olijfolie

 

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie op matig vuur in een diepe koekenpan met dikke bodem. Schep hierin de ui, wortel en bleekselderij 3-4 min om. Voeg de knoflook, specerijen en tomatenpuree toe en schep nog 2-3 min om tot de aroma’s vrijkomen.
  2. Voeg de tomatenblokjes, linzen, bouillonblokje en 750 ml water toe. Breng aan de kook draai het vuur laag en laat de soep 6-8 min trekken.
  3. Schep de boerenkool erdoor en laat in 1-2 min slinken. Neem van het vuur en schep in kommen.
  4. Rooster er een sneetje volkorenbrood bij.

 

Let op: in producten uit blik als tomatenpuree, tomatenblokjes en linzen zit nog extra zout toegevoegd. Je kunt er ook voor kiezen om verse of gedroogde (linzen) te gebruiken. Kies bij bouillon/puree voor de producten met minder zout (natrium).

 

Voedingswaarde per persoon

Energie: 410 calorieën, Koolhydraten: 47 gram, Vet: 5 gram, Verzadigd Vet: 0,9 gram, Eiwitten: 18 gram, Vezels: 15 gram, Zout: < 1 gram

Recept ook te vinden op: https://www.facebook.com/Nieuweten