Knolselderijstamppot met pompoen

Knolselderijstamppot met pompoen

Recept: Knolselderijstamppot met Pompoen

Aantal personen: 2-3

Tijd: 45-55 min (oventijd = 40 min)

 

Ingrediënten

–          400 gram zoete aardappel

–          1 knolselderij (500 gram)

–          1 flespompoen (700 gram)

–          2 gedroogde laurierblaadjes

–          Plukje tijm (of gedroogd)

–          ¼ groentebouillonblokje

–          2 tl paprikapoeder (voeg na smaak toe)

–          Chilivlokken

–          Peper (evt. zout)

–          Olijfolie

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de pompoen en snijd in grove stukken. Mix de pompoen met een eetlepel olijfolie en tijm, breng op smaak met peper (zout). Leg de pompoen op een bakplaat met bakpapier. Rooster de pompoen ongeveer op 40-45 min in de oven. (Evt. even draaien).
  3. Schil de zoete aardappel en knolselderij en snijd in grove stukken. Voeg deze toe aan een pan met water, de laurierblaadjes en het 1/4de bouillonblokje. Breng het aan de kook en laat het 20 min doorkoken. Als je er makkelijk met de vork doorheen gaat, dan zijn ze gaar. Giet de knolselderij en zoete aardappel af en haal de laurierblaadjes eruit. (Indien het niet smeuïg genoeg is, kun je wat kookvocht bewaren).
  4. Haal de pompoen uit de oven en pureer deze met een staafmixer/blender. Meng de pompoen met de knolselderij en zoete aardappel en stampen maar. Breng op smaak met paprikapoeder, chilivlokken, peper en evt. zout. Indien de stamppot door is, kun je er nog extra kookvocht aan toevoegen.

 

Tip: Combineer het recept met een stukje varkenshaas en sperzieboontjes. Je kunt er natuurlijk elk stukje vlees/vis/vleesvervanger bij nemen.

Vegetarisch: Voeg 100 gram geitenkaas aan de stamppot toe.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie: 270 calorieën, Koolhydraten: 42 gram, Vet: 5 gram, Verzadigd Vet: 0,9 gram, Eiwitten: 7 gram, Vezels: 15 gram, Zout: 0,1 gram

 

Knolselderijstamppot met pompoen en zoete aardappel