Kip Teriyaki met zilvervlies noedels

Kip Teriyaki met zilvervlies noedels

Recept Kip Teriyaki met zilvervlies noedels                                                     

Aantal personen: 2   

Tijd: 30 min

 

Ingrediënten

  • 1 zak sperziebonen (300-400 gram)
  • 120-140 gram zilverlies noedels (fairtrade original)
  • 1 teen knoflook
  • 1-1,5 kipfilet (200 gram)
  • 1 sinaasappel
  • Olijfolie, peper
  • 1 bosui
  • 1 wortel
  • Teriyakisaus: 50 ml sojasaus, 2 el honing, 2 theelepel knoflookpoeder, 2 theelepel gember, evt. fijngesneden rode peper.

 

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook. Pel en rasp/hak de knoflook fijn. Meng de knoflook met de Teriyakisaus. Dep de kop door gen snijd het in de lengte in 2 filets. Meng de kip met de helft van de Teriyakisaus (en laat het intrekken).
  2. Dop de sperziebonen en snijd ze doormidden. Voeg de bonen toe aan het kokend water. Doe een deksel op de pan en kook de bonen in 6-8 min gaar. Voeg de noedels op het eind toe aan het kokende water en bereid volgens de verpakking. Giet de bonen en noedels af.
  3. Verhit een koekenpan op hoog vuur met olie. Braad de kip in 3-4 min per kant gaar. Draai het vuur lager als de kip te donker wordt.
  4. Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Snijd de bosui in ringen en rasp de wortel grof.
  5. Wok de wortels nog even kort, voeg de sperziebonen en de noedels toe. Voeg de rest van de Teriyakisaus toe. Serveer de noedels op het bord met bosui, sinaasappel en de kip. Eet smakelijk!

 

Tip: Sojasaus is er ook in een variant met minder zout.

 

Voedingswaarde per persoon (soep)

Energie: 609 calorieën, Koolhydraten: 69 gram, Vet: 15 gram, Verzadigd Vet: 3 gram, Eiwitten: 41 gram, Vezels: 10 gram, Zout: 1 gram.