Garnalencurry

Garnalencurry

Recept Garnalen curry                                                                              

Aantal personen: 2    Tijd: 30 min

 

Ingrediënten

1 prei

1 stukje gember (2 cm)

2 paprika’s

1 knoflookteen

4 (pruim) tomaten

150-180 gram zilvervliesrijst

250 ml Alpro kokosmelk

200 gram garnalen

Aziatische saus: ½ el sojasaus, ½ el oestersaus, ¼ el chilisaus

1 el witte wijnazijn

Kruidenmix: Vandouvan (1-2 el naar smaak)

Olijfolie, peper

(el = eetlepel, tl = theelepel)

 

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook voor de zilvervliesrijst. Snijd de knoflook fijn en rasp of snijd de gember. Snijd de paprika in blokjes en de prei (dunne ringen). Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Verhit een lepel olijfolie in een braad/koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gember, knoflook, paprika en prei toe en roerbak 1-2 min. Voeg ook de kruidenmix toe en bak dit even mee.
  3. Blus af met witte wijnazijn, kokosmelk en Aziatische saus. Verlaag het vuur en laat 5-6 min zachtjes doorkoken. Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de garnalen en tomatenblokjes toe aan de curry en verwarm 3-4 min. Breng op smaak met peper. Verdeel de rijst over de borden en schep de curry er bovenop. Eet smakelijk!

 

Tip: Alpro (drink) kokosmelk bevat minder vetten, dan gewoon kokosmelk uit blik. Het is vaak ook wat dunner, waardoor het kan zijn dat je het iets langer zachtjes moet laten doorkoken. Maakt het je niet uit? Dan kun je ook gewone kokosmelk gebruiken.

Kruidenmix: 2 el uienpoeder, 1,5 el kurkuma, 1,5 el mosterdzaad, 1 el knoflookpoeder, 1 tl kardemom, 1 tl fenegriekzaad, 1 tl komijn, 1 tl venkelzaad, 1 tl kaneel, 1 tl kruidnagel, 1 tl chilipoeder

OF de kruidenmix Vandouvan kruiden van Jonnie Boer

 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie: 500 calorieën, Koolhydraten: 68 gram, Vet: 10 gram, Verzadigd Vet: 3,3 gram, Eiwitten: 29 gram, Vezels: 9 gram, Zout: <1 gram.