Bloemkoolsteak met zoete aardappelpuree

Bloemkoolsteak met zoete aardappelpuree

Bloemkoolsteak met zoete aardappelpuree

Ingrediënten:

  • 2 zoete aardappel
  • 1 bloemkool
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 1 blikje kikkererwten (100-125 gram)
  • 1-2 eetlepels honing
  • 2-3 eetlepels (gerookte) paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 220 graden. Snijd de bloemkool in plakken van 1-2 cm dik. Vallen er roosjes af, geen probleem, deze kun je gewoon mee roosteren. Pel en hak 1 teen knoflook fijn.
  2. Meng de knoflook met 1-2 eetlepels olijfolie, honing en de paprikapoeder in een kommetje. Breng op smaak met peper. Leg de bloemkool op de bakplaat met bakpapier en bestrijk de plakken met het mengsel. Rooster 25-30 min in de oven Keer de plakken halverwege en rooster de laatste 10 min de ongepelde knoflook mee.
  3. Kook alvast water in een pan. Schil en snijd de zoete aardappels in grove stukken. Voeg ze aan het kokende water toe circa 10 min. Spoel de kikkererwten af en doe ze na 10 min bij de zoete aardappels. Kook nog circa 5 min door. Vang bij het afgieten een kopje kookwater op en doe de groenten terug in de pan.
  4. Pel de geroosterde knoflook en voeg toe aan de aardappels/kikkererwten. Stamp tot een gladde puree en voeg wat kookwater toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en evt. paprikapoeder.
  5. Verwijder de kern van kak de paprika fijn. Pel en hak de helft van de ui fijn. Pers 1 limoenhelft uit en snijd de andere tot partjes. Meng de paprika, ui en limoensap. (breng evt op smaak met peper)
  6. Serveer de bloemkoolsteaks met de puree en de salade van paprika. Serveer de limoenpartjes er bij en eet smakelijk!

Tip: Gedroogde kikkererwten bevatten minder zout. Deze moet je wel een nacht van tevoren wellen.

Voedingswaarde per persoon

Energie: 450 calorieën, Koolhydraten: 125 gram, Vet: 25 gram, Verzadigd Vet: 4 gram, Eiwitten: 27 gram, Vezels: 34 gram, Zout: <1 gram.

Recept ook te vinden op: https://www.facebook.com/Nieuweten