Bianca Jansen

Bianca Jansen

Mijn naam is Bianca Jansen in 2018 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hanzehogeschool in Groningen. In oktober 2019 ben ik verhuisd naar Winterswijk en heb ik hier een eigen diëtistenpraktijk opgezet. Omdat ik merkte dat ik het contact met collega’s en de mogelijkheid om te overleggen miste, ben ik in oktober 2020 bij Anne komen werken.  

Het leuke aan mijn beroep vind ik de combinatie van voeding met de verschillende ziektebeelden. Ik vind het heel interessant om te zien dat voeding een groot effect heeft op de gezondheid en dat iemand zich zo snel beter kan voelen met soms slechts kleine aanpassingen in het voedingspatroon.  

Verder vind ik het erg leuk om kinderen te begeleiden, daarom ben ik in maart 2020 gestart met een specialisatie kinderdiëtetiek. Het leukste aan de begeleiding van kinderen vind ik dat kinderen zo leergierig zijn en graag willen veranderen. Je kunt ze sneller nieuwe dingen leren omdat ze nog niet zo gewend zijn aan hun oude eet- en leefpatroon. Juist de afwisseling in mijn beroep tussen kinderen en volwassenen maakt het werk leuk en uitdagend. 

Bianca Jansen