Blog

Noedels Azia

Noedels Azia

Noedels Azia                                                        Aantal personen: 2    Tijd: 20 min   Ingrediënten 2 knoflooktenen 2 cm gemberwortel 1 rode peper 1 courgette 2 paprika’s 150 gram kipgehakt (peper en paprikapoeder toevoegen) 2 eetlepels sojasaus 1 eetlepel honing 1 eetlepel chilisaus 20 gram ongezouten cashewnoten (gehakt) 100 gram (ongekookt) noedels Olijfolie   Bereidingswijze Snijd de knoflooktenen fijn. Rasp (of snijd) de gember. Snij de courgette in dunne halve plakken en de paprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd…

Lees Meer Lees Meer

Linzensoep

Linzensoep

Receptenkaart Linzensoep                                                                         Aantal personen: 2-3 Tijd: 20 min Ingrediënten –          1 ui –          1 winterwortel –          1 stengel bleekselderij (dun snijden) –          3-4 knoflooktenen –          3 eetlepels tomatenpuree –          1 blik (400 gram) tomatenblokjes –          1 blikje (200 gram) linzen –           ½ blokje groentebouillon (minder zout) –          150-200 gram boerenkool –          2 theelepels komijn –          2 theelepels korianderzaad  gemalen –          2 theelepels gemberpoeder –          Olijfolie   Bereidingswijze Verhit de olie op matig vuur in een diepe…

Lees Meer Lees Meer

Recept: Aloo Gobi 2.0

Recept: Aloo Gobi 2.0

Recept: Aloo gobi 2.0                                                                                                          Aantal personen: 2 Tijd: 30-40 min Ingrediënten –          1 bloemkool –          kruimige aardappelen (400 gram) –          2 tomaten –          1 teen knoflook –          1 blikje tomatenpuree (70 gram) –          2 eetlepels Garam masala –          1 stengel citroengras –          2-3 eetlepels olijfolie –          Peper (evt. zout) –          evt. verse koriander (na smaak)   Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 220 graden, zet de gril aan. Snijd de bloemkool in roosjes. Schil de…

Lees Meer Lees Meer

Knolselderijstamppot met pompoen

Knolselderijstamppot met pompoen

Recept: Knolselderijstamppot met Pompoen Aantal personen: 2-3 Tijd: 45-55 min (oventijd = 40 min)   Ingrediënten –          400 gram zoete aardappel –          1 knolselderij (500 gram) –          1 flespompoen (700 gram) –          2 gedroogde laurierblaadjes –          Plukje tijm (of gedroogd) –          ¼ groentebouillonblokje –          2 tl paprikapoeder (voeg na smaak toe) –          Chilivlokken –          Peper (evt. zout) –          Olijfolie   Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en snijd in grove stukken. Mix de pompoen met…

Lees Meer Lees Meer

Recept Kipgoulash

Recept Kipgoulash

Aantal personen: 2 Tijd: 15-30 min Ingrediënten –        1 ui –        1 rode paprika (of meer) –        400 gram vastkokende aardappelen –        200 gram kipfilet –        400 gram sperziebonen –        2 eetlepels vloeibare margarine –        1 eetlepel goulashkruiden zonder zout –        ¼ bouillontablet met minder zout –        2 eetlepels magere Griekse yoghurt Bereiding Maak de ui en de paprika schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes Snijd de…

Lees Meer Lees Meer

Challenge: 30 dagen geen chocolade

Challenge: 30 dagen geen chocolade

THE CHALLENGE: 30 DAGEN GEEN CHOCOLADE Start: 1 april (het is geen grap;) Laatste dag : 30 april In de praktijk krijg ik nogal eens te horen dat chocolade moeilijk te weerstaan is, vooral in bepaalde perioden. Nu komt Pasen er natuurlijk aan, dus overal liggen de chocolade eitjes al in de winkel.  Om te voorkomen dat we (te)veel chocolade eten in de maand April, is deze challenge opgezet. Tevens ben ik gewoon benieuwd hoeveel mensen deze uitdaging aan willen…

Lees Meer Lees Meer

Tortilla’s met rundvlees

Tortilla’s met rundvlees

Recept: Tortilla’s met rundvlees Voor 2 personen: 1 runderrib- of bieflap (~ 150 gram) Olijfolie 1 ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, fijngehakt 4 tomaten, fijngehakt ½ tl gedroogde oregano ½ tl gedroogde tijm 1 groene jalapenopeper, zaad verwijderd, fijngehakt 1 el tomatenpuree 4 kleine (gemiddeld) volkoren wraps 1 krop (of zak 200 gram) romaine sla, fijngesneden 6-8 radijsjes, in dunne plakjes 50 gram feta Zwarte peper Bereidingswijze: Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg het rundvlees toe,…

Lees Meer Lees Meer

Nieuweten biedt ook video- en telefonische consulten aan.

Nieuweten biedt ook video- en telefonische consulten aan.

Diëtistenpraktijk Nieuweten biedt ook video- en telefonische consulten aan. Daarnaast zijn de praktijken ook nog steeds geopend. Natuurlijk worden wel de maatregelen van het RIVM in acht genomen. Wil je graag een afspraak? Bel, app of mail mij dan. Samen kunnen wij overleggen over de mogelijkheden. Voor meer informatie volg mij dan ook op facebook: https://www.facebook.com/Nieuweten/

Nieuweten Nieuws 3: Houd je spieren op peil!

Nieuweten Nieuws 3: Houd je spieren op peil!

Bij het ouder worden verlies je spiermassa. Soms gaat dat te snel: 20 procent van de 65-plussers kan hierdoor moeilijker bewegen. Gelukkig is er wat aan te doen. Vanaf 30-jarige leeftijd verliezen mensen gemiddeld 1% spiermassa per jaar. Een 80-jarige kan hierdoor nog maar de helft van de oorspronkelijke spiermassa hebben. Dat zie je niet op de weegschaal, omdat vet de plek van de spieren inneemt. Daardoor krijgen veel mensen dunnere benen en een dikkere buik. Wie veel spiermassa verliest,…

Lees Meer Lees Meer

Feiten en Fabels Nieuweten Nieuws 2

Feiten en Fabels Nieuweten Nieuws 2

Onderstaand zien jullie de feiten en fabels uit Nieuweten Nieuws 2. Hierbij staat ook kort een uitleg vermeld, waarom het een feit of fabel is. Sorbetijs bevat minder calorieën dan softijs Feit. Sorbetijs is op waterbasis. Vergelijkbaar met een waterijsje Pindasaus bevat meer calorieën dan barbecuesaus Feit. Pindasaus bevat meer vet dan barbecuesaus. Vet levert meer energie dan koolhydraten (wat voornamelijk in de barbecuesaus zit). Om 1 stokbroodje met kruidenboter te verbranden moet je ~ 15 min wandelen. Feit.  Eet…

Lees Meer Lees Meer