Blog

Vacature: Diëtistenpraktijk Nieuweten

Vacature: Diëtistenpraktijk Nieuweten

Gezocht: Flexibele en ondernemende diëtist Ben jij een enthousiaste en gemotiveerde diëtist en flexibel inzetbaar? Dan is deze vacature iets voor jou is.   Waar: Diëtistenpraktijk Nieuweten bevindt zich op de volgende locaties: Beltrum, Groenlo, Hengelo Gelderland, Lichtenvoorde, Ruurlo, Zelhem en Zieuwent. Voor meer informatie over de praktijk, neem een kijkje op www.nieuweten.nl   Wat ga je doen: Cliënten begeleiden op de locaties. Voorlichtingen verzorgen. Samenwerken met andere paramedici. Er worden voornamelijk cliënten gezien met over- en ondergewicht, welvaartsziekten en…

Lees Meer Lees Meer

Kip Teriyaki met zilvervlies noedels

Kip Teriyaki met zilvervlies noedels

Recept Kip Teriyaki met zilvervlies noedels                                                      Aantal personen: 2    Tijd: 30 min   Ingrediënten 1 zak sperziebonen (300-400 gram) 120-140 gram zilverlies noedels (fairtrade original) 1 teen knoflook 1-1,5 kipfilet (200 gram) 1 sinaasappel Olijfolie, peper 1 bosui 1 wortel Teriyakisaus: 50 ml sojasaus, 2 el honing, 2 theelepel knoflookpoeder, 2 theelepel gember, evt. fijngesneden rode peper.   Bereidingswijze Breng water aan de kook. Pel en rasp/hak de knoflook fijn. Meng de knoflook met de Teriyakisaus. Dep de kop door…

Lees Meer Lees Meer

Bloemkoolsteak met zoete aardappelpuree

Bloemkoolsteak met zoete aardappelpuree

Bloemkoolsteak met zoete aardappelpuree Ingrediënten: 2 zoete aardappel 1 bloemkool 2 tenen knoflook 1 rode paprika 1 rode ui 1 limoen 1 blikje kikkererwten (100-125 gram) 1-2 eetlepels honing 2-3 eetlepels (gerookte) paprikapoeder Bereidingswijze Verwarm de oven op 220 graden. Snijd de bloemkool in plakken van 1-2 cm dik. Vallen er roosjes af, geen probleem, deze kun je gewoon mee roosteren. Pel en hak 1 teen knoflook fijn. Meng de knoflook met 1-2 eetlepels olijfolie, honing en de paprikapoeder in…

Lees Meer Lees Meer

Rode Bietensoep

Rode Bietensoep

Recept: Rode Bietensoep                                                               Aantal personen: 2    Tijd: 30 min   Ingrediënten 1 prei 1 pak voorgekookte rode bieten (400-500 gram) 1 citroen 2 peren 150-200 gram runderreepjes 2 eetlepels pompoenpitten (30 gram) Olijfolie, peper 1 klein blokje groentebouillon (minder zout) 500 ml water 6 eetlepels halfvolle yoghurt Bijgerecht keuze uit: volkorenbrood of aardappels of gnocchi.   Bereidingswijze Snijd de prei in de lengte door en snijd het wit en groen apart van elkaar in reepjes. Snij de rode bieten…

Lees Meer Lees Meer

Zalm uit de oven

Zalm uit de oven

Recept Zalm uit de oven                                                              Aantal personen: 2    Tijd: 30 min   Ingrediënten 500 gram kruimige aardappels 2 courgettes 1 citroen 2 zalmfilets, ontdooid Olijfolie, peper Kruidenmix: Tex mex-kruiden (2 el (gerookt) paprikapoeder, 2 el oregano, 1 tl komijn, 1 tl korianderpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl uienpoeder, klein beetje chili of cayennepeper naar smaak, snufje piment) (el = eetlepel, tl = theelepel)   Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 230 graden. Snijd de aardappels in schijfjes van ca….

Lees Meer Lees Meer

Nasi Goreng

Nasi Goreng

Recept: Nasi Goreng (zonder pakjes) Aantal personen: 2 Tijd: 20-30 min Ingrediënten 100 gram zilvervliesrijst 1 kipfilet (150-200 gram) 2 eieren 2 grote wortels 2-3 paprika’s ½ courgette 8 champignons 1 ui 2 knoflookteen 2 theelepel sambal oelek 1 scheutje ketjap manis 1 eetlepel olijfolie Bereidingswijze 1. Snij de kip in reepjes. Snij de groenten in blokjes. Snipper de ui en hak het knoflookteentje fijn. 2. Klop het ei los in een kommetje. Vergeet niet de rijst te koken volgens…

Lees Meer Lees Meer

Bijgerecht: Gevulde puntpaprika Aantal personen: 2 Tijd: 20-25 min (inclusief oventijd) Ingrediënten 2 puntpaprika’s 1 eetlepel pijnboompitten 15-20 kleine cherrytomaatjes (250 gram) 1 eetlepel Italiaanse kruiden of Provençaalse kruiden 40 gram geraspte 30+ kaas Bereidingswijze 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan tot ze beginnen te geuren (laat ze niet verbranden). 2. Snij de puntpaprika in de lengte doormidden en maak deze schoon. Snijd de cherrytomaten in stukken en doe deze in een…

Lees Meer Lees Meer

Garnalencurry

Garnalencurry

Recept Garnalen curry                                                                               Aantal personen: 2    Tijd: 30 min   Ingrediënten 1 prei 1 stukje gember (2 cm) 2 paprika’s 1 knoflookteen 4 (pruim) tomaten 150-180 gram zilvervliesrijst 250 ml Alpro kokosmelk 200 gram garnalen Aziatische saus: ½ el sojasaus, ½ el oestersaus, ¼ el chilisaus 1 el witte wijnazijn Kruidenmix: Vandouvan (1-2 el naar smaak) Olijfolie, peper (el = eetlepel, tl = theelepel)   Bereidingswijze Breng water aan de kook voor de zilvervliesrijst. Snijd de knoflook fijn…

Lees Meer Lees Meer

Moussaka (vegetarisch)

Moussaka (vegetarisch)

Recept: Moussaka Aantal personen: 2 Tijd: 45-60 min Ingrediënten: 1 aubergine 1 ui 1 courgette 2 knoflooktenen 2 eetlepels tomatenpuree 50 gram linzen 1 blik tomatenblokjes 50-75 gram crème fraîche 50 gram geraspte kaas 30+ 250 ml groentebouillon (zout/natrium arm) 2 tl zwarte balsamicoazijn 2 tl gedroogde oregano 1 tl kaneel Olijfolie Bereidingswijze: 1. Verwarm de oven op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in de breedte in plakjes 1-2 cm dik. Leg de plakken aubergine op…

Lees Meer Lees Meer