Bijgerecht: Gevulde puntpaprika
Aantal personen: 2
Tijd: 20-25 min (inclusief oventijd)
Ingrediënten
2 puntpaprika’s
1 eetlepel pijnboompitten
15-20 kleine cherrytomaatjes (250 gram)
1 eetlepel Italiaanse kruiden of Provençaalse kruiden
40 gram geraspte 30+ kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan tot ze beginnen te geuren (laat ze niet verbranden).
2. Snij de puntpaprika in de lengte doormidden en maak deze schoon. Snijd de cherrytomaten in stukken en doe deze in een kom.
3. Voeg aan de cherrytomaten de kruiden en de pijnboompitten toe en hussel dit door elkaar. Vul alle helften van de puntpaprika’s met de cherrytomatenmix.
4. Strooi de geraspte kaas eroverheen en dan kan het in de oven. Gemiddeld 15 min, kijk zelf even hoe je de kaas lekker vindt. Eet smakelijk!
Tip: Het is een bijgerecht. Doordat het kaas en pijnboompitten bevat, valt het niet alleen onder groenten. Je kunt er ook voor kiezen om er bijvoorbeeld een salade en aardappelpuree bij te maken. Wat ook kan is bijvoorbeeld een stukje vis met gekookte aardappelen erbij. Je mag dit gerecht altijd nog aanvullen met extra groenten, doormiddel van een salade of andere warme groenten. Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
Energie: 154 calorieën, Koolhydraten: 8 gram, Vet: 8 gram, Verzadigd Vet: 2 gram, Eiwitten: 9 gram, Vezels: 4 gram, Zout: <1 gram.
Recept ook te vinden op: https://www.facebook.com/Nieuweten